28 Şubat Kahramanlarının Hukukunu Konuştuk

Her 28 Şubat en yüksek sesli kınama ve konuşmaları yapanlar, o dönem sesi pek çıkmayanlardır malûm. 28 Şubat KETÖ-FETÖ darbesine bir de kan pahası can pahası direnen ve bedelini zindanlarda ödeyen kahramanlar vardır ki çoğu tanınmaz. 24 Şubat 2024 Cumartesi akşamı BDA Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen “28 Şubat Kahramanlarının Hukuku” konulu programda dönemin mazlumlarından Haziret Karagöz, sırf 28 Şubat Kararları’na direndikleri için hangi tehdit ve işkenceler altında yıllarca hapse mahkûm edildiklerini anlattı. Daha sonra, çocuk yaşta böylesi hukuksuz bir cezaya çarptırılan gazeteci-yazar Yakup Köse söz aldı ve o dönem kendilerinin yaşadıklarının sadece bir hatıra olarak algılanmamasını, o gün yaşananların asıl bugün için ibret ve örnek teşkil etmesi gereğinin altını çizdi. Son olarak, 28 Şubat kahramanları için verdiği başarılı hukuk mücadelesiyle tanınan Av. Hamza Uçan kapanış konuşmasını yaptı ve Batı ajanı siyonist postallıların İslâm'ı ve Müslümanları Anadolu'dan sonsuza dek kazıma amaçlı 28 Şubat darbesine direnen yiğitler için verilen mücadele sürecinde karşılaştıkları yanında, asıl bu hukuksuzlukların arkasında olan ve Kumandan Salih Mirzabeyoğlu tarafından dikkat çekilen “3000 Aile”nin fonksiyonunun anlaşılması gereğini vurguladı. Program, BDA Başkanı Mehmet Ali Bayram’ın “Cepheden Hikâyeler” ile “Portreler” isimli eserlerini dinleyiciler arasındaki gençlere hediye edip imzalaması ve programın gerçekleştiği akşamın Berat gecesi olması hasebiyle 28 Şubat sürecinde İBDA bağlısı mahpusların Metris ve Bandırma Cezaevleri’nde toplu olarak yaptığı zikir halkasının gerçekleştirilmesiyle sona erdi.

3.15.0.88